Susanna Flach Nielsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stilheden havde sænket sig, da skolelederen på Vinding Skole en regnfuld oktobermorgen måtte meddele, at Susanna Flach Nielsen var død, uventet og uønsket, 42 år.

I 1971 begyndte hun på Vinding Skole, hvor hendes evner og engagement inden for alt, hvad der havde med musik at gøre, hurtigt satte sig spor.

Gennem de sidste 20 år har ingen elever forladt Vinding Skole uden at have været i kontakt med hende.

Ved siden af musikken voksede en interesse for IT frem. En interesse, der de sidste år var altopslugende. Hendes arbejde blev påskønnet fra mange sider, blandt andet Vejle Kommune, der i 1997 tildelte hende prisen Årets Skolenisse 'som en anerkendelse af et gedigent, kreativt, inspirerende og humørfyldt stykke arbejde til gavn for Vejle Kommunes Skolevæsen'.

Susanna Flach Nielsen stillede meget høje krav til sit eget arbejde og forventede det samme af andre. Kunne kollegerne ikke indfri forventningerne, var der hjælp at få. Ingen gik forgæves. Den nødvendige tålmodighed, hjerterum og tid var altid til stede.

Guld og glimmer var ikke Susanna Flach Nielsen. Hendes øjne lyste klarest, når hun førte 15 små nybegyndere på blokfløjte ind til skolelederen for at give en særkoncert.

På vegne af kolleger på Vinding Skole

Ole Stig Jensen