-¡Malurten i bægeret

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvem skal varetage og betale vedligeholdelsen af de nye computere?

Hvis det er stationære computere, skal de jo anbringes hjemme hos eleverne. I de fleste skoler er der ikke fysisk plads mere. Der står jo en hulens bunke computere i forvejen. Følger der så i øvrigt printer med? Og netforbindelse?

Hvis det er bærbare, skal de vel tages med frem og tilbage - så længe de holder. Hvem erstatter en ødelagt computer?

Bærbare computere skal selvfølgelig kobles trådløst på skolens lokalnet. Følger der også en bevilling med til at etablere trådløst net på skolen?

Hvorfor lige 7. klasse? Pædagogisk set forekommer det fornuftigere at give elever i 4. eller 5. klasse en computer. Elever i 7. klasse er optaget af mange andre - også biologisk bestemte - læringsprocesser. De yngre har langt mere skoleorienteret 'læringsenergi'.

Har regeringen også bestemt sig for en standardprogrampakke til skolebrug i Danmark, eller kan den enkelte skole selv bestemme? Og hvem betaler så programlicenserne?

Hvorfor skal de mindste elever belemres med de brugte og antageligt forældede computere om tre-fire år?

Har regeringen overvejet konsekvenserne om tre-fire år, når der er 180-250.000 gavecomputere i spil?

Hvorfor vil regeringen overhovedet bestemme over noget så detaljeret som de kommunale skolevæseners IT-udbygning?

Den vil selvfølgelig fremme en udvikling i skolen, men det ville være rart at vide hvilken.

Røgsignalet: 'mere internetbaseret undervisningsmateriale i blandt andet dansk- og matematikundervisningen' kan sammen med de mange computere pege i en bestemt retning, men tydningen vil jeg overlade til undervisningsministeren.