Kantine og restaurant i ét

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I bunden af DLF's bygning på Vandkunsten i København ligger restaurant Reinwald. Her spiser de ansatte frokost. Om dagen er restauranten nemlig DLF's kantine.

Historien bag anordningen begyndte med pladsmangel. For få år siden lå der nemlig en kinesisk restaurant i stueetagen, men en dag havde DLF pludselig ikke plads til alle sine ansatte mere. 'Der må gøres noget', tænkte Oskar Trieb, som er økonomichef. Han bad kineserne om at flytte, så medarbejderne kunne få bedre plads. Men hvem ville sidde med skrivebord ud til gaden? Sikkert ingen.

Heldigvis kom Oskar Trieb i tanke om, at det var dumt, at medarbejderkantinen lå på første sal, når nu køkkenet lå i stuen. Kantinen blev sendt i stuen, og så fik kursuskontoret plads på førstesalen.

Nu var problemet bare, at den fine nye kantine stod helt tom om aftenen. Der var jo fint plads til en restaurant, så derfor besluttede DLF at forpagte stedet ud. I bytte for at de ansatte fik lov at spise i lokalerne om dagen, fik restauratørerne lov til at betale mindre i leje, og de fik næsten hele DLF's medarbejderstab som frokostkunder.

På den måde fik Reinwald lov at drive forretning i DLF's lokaler, og de ansatte fik lov at spise frokost på en ægte restaurant. Restaurantens køkken har åbent mandag til lørdag fra kl. 14.00-22.00.