Elever skal fryse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man skal have børn til at bevæge sig noget mere, skal de have tre frikvarterer a en halv time om dagen. Og så skal de ud.

'Når man er ude, sker det, at man fryser. Og når man fryser, så flytter man sig. Og når man flytter sig, så bliver det sjovt', siger Søren Møller til bladet 'Ungdom og Idræt'.

Den nye formand for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI, undrer sig over, at man lukker børnene inde i klasselokaler, hvor de skal sidde stille og kun må bevæge sig i de ti minutter, der er mellem timerne.

'Der snakkes meget om en ekstra idrætstime. Det er en glimrende idé. Men det vil ikke forbedre børns fysiske form. Hvis det skal rykke noget, skal børnene bevæge sig hver dag, og det får lange udendørs frikvarterer dem til', siger Søren Møller.

Hvis børnene bevæger sig mere i løbet af dagen, kan idrætstimerne blive brugt til undervisning i idræt og ikke kun være timer, hvor børn skal være fysisk aktive.

'Idrætstimerne skal give børnene en bevidsthed om at bruge kroppen og give dem et afsæt til at arbejde videre med kroppen', siger Søren Møller til DGI's blad.