Sexchikanelov udsat

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen var for hurtigt ude, da man fremsatte et lovforslag om delt bevisbyrde i sager om ligebehandling, ligestilling og sexchikane. Forslaget skulle have været andenbehandlet i sidste uge, men nu er der udsigt til, at det først bliver taget op i januar, og at det eventuelt slet ikke kommer til at handle om sexchikane.

Enhedslistens Jette Gottlieb vil i alt fald agitere for, at sexchikane kommer ind i en særskilt lov under straffeloven.

'Sexchikane bør pilles ud af lovforslaget, men det er juridisk vanskeligt, fordi området hidtil er blevet behandlet under ligestillingsloven. Derfor kan der godt gå et stykke tid, før det er på plads', siger hun.

Havde I ikke opdaget det, da loven blev behandlet første gang, siden du støttede lovforslaget?

'Det havde vi, men pressen plukkede i min tale, så det fremstod, som om vi ikke havde denne betænkelighed. Det var meget ubehageligt', siger hun.

Af Folketingets referat fremgår det ikke, at Jette Gottlieb nævnte sine betænkeligheder.

Socialistisk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Ole Sohn erkender, at han ikke var opmærksom på problemerne, da den nye lov blev førstebehandlet, men det er man blevet nu.

'Det er udtryk for, at den demokratiske proces virker. Blandt andre Danmarks Lærerforening gjorde efter førstebehandlingen arbejdsmarkedsudvalget opmærksom på, at der var grund til betænkelighed', siger han.

Socialistisk Folkeparti har ikke taget stilling til, hvad man vil stemme. Man går blot ind for, at der sker en yderligere granskning og eventuelt en opsplitning, før loven fremsættes igen.