Pædagoger samles

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pædagoger og pædagogmedhjælpere er på vej til at danne et nyt fælles forbund. I sidste uge sagde kongressen i Forbundet for Pædagoger og Klubfolk, BUPL, ja til at gå videre med planerne om en fusion. I forvejen havde pædagogmedhjælperne givet tilsagn på deres kongres i PMF, Pædagogmedhjælper Forbundet.

Hvis medlemmerne siger ja til sammenlægningen ved en urafstemning, bliver det nye pædagogiske forbund det sjettestørste i landet med omkring 90.000 medlemmer.

'Et fælles forbund vil stå i en langt stærkere position over for kommunerne. Det vil have afgørende indflydelse i hele forhandlingssystemet og få større indflydelse på lovgivningen og på de politiske beslutningsprocesser i det hele taget', siger Bente Sorgenfrey, formand for BUPL.

I løbet af det næste år vil BUPL og PMF udarbejde et forslag til, hvordan den politiske og organisatoriske struktur skal se ud, herunder hvilken hovedorganisation det nye forbund skal tilhøre. I dag er PMF medlem af LO, mens BUPL er i FTF, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd, sammen med blandt andre Danmarks Lærerforening.

Et stort flertal på kongressen i BUPL vedtog desuden, at BUPL skal kunne ekskludere medlemmer, der er dømt for at have begået strafbare handlinger mod børn, eller som offentligt støtter for eksempel seksuel omgang med mindreårige.

Læs mere om kongressen på www.bupl.dk

Powered by Labrador CMS