Debat

Ligegyldig rapport

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 48 anmeldte Thorkild Thejsen Lone Schack Kaspersens rapport 'Pædagog i en skoleverden'.

Jeg kan kun tilslutte mig de kritiske bemærkninger, anmelderen kommer med om manglende lærersynsvinkel og forældede arbejdsbetingelser, men som børnehaveklasseleder er der også andre ting, der undrer mig. Jeg mangler blandt andet dokumentation for udtalelserne på side 13 i rapporten. Efter en kort beskrivelse af loven fra 1966 om børnehaveklassens formål: at forberede børnene til skolens undervisning og liv - især med fokus på svage børn og med udgangspunkt i tanken om lighed gennem uddannelse, står der: 'Op gennem 70'erne kritiseres børnehaveklassen for ikke at leve op til denne intention. Børnehaveklassen giver social bagside og øger de sociale uligheder. Den er kun for de privilegerede, som kan vælge offentligt institutionstilbud to-tre timer om dagen, og akademikere, som bevidst satser på børnehaveklassens 'børnevenlige' linje'.

Som børnehaveklasseleder op gennem 70'erne i Rødovre kan jeg slet ikke genkende ovenstående beskrivelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Man kunne jo frækt få den tanke, at det har noget med BUPL-betalt (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) forskning at gøre, men nej, det er nok bare en smutter, og Lone Schack Kaspersen har da også ladet børnehaveklasseledere komme til orde i rapporten. At den så ikke fremkommer med pædagogiske synsvinkler, som ikke var kendt i forvejen, det er en helt anden sag, så på den måde kan 'Pædagog i en skoleverden' ikke siges at bidrage med noget væsentligt til tidens skolestartsdebat.

Randi Bøyesen

børnehaveklasseleder og medlem af DLF's hovedstyrelse

Powered by Labrador CMS