Lærere blev syge

Strubekatar, tørre øjne, hovedpine og træthed opstod efter få uger i Kildehuset

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rita Snitker mistede stemmen efter 14 dage i Kildehuset. I flere dage kunne hun ikke tale, og da hun gik til lægen, sagde han, at hun havde strubekatar.

'Jeg var ikke i tvivl om, at problemerne var her i lokalerne. Her lugtede, og det var meget svært at tale rummet op', fortæller Rita Snitker, der er lærer for den 2. klasse, der egentlig skulle befinde sig i Kildehuset.

Skoleledelsen lukkede første sal i Kildehuset den 8. november. Huset var taget i brug med en stor indvielsesfest den 1. september. Men da etagen blev lukket, var syv ud af otte medarbejdere syge.

Lise Clausen er også lærer til en klasse, der egentlig skulle være på første sal i Kildehuset. Da etagen blev lukket, led hun af hovedpine, træthed og hævelser på halsen.

Hun gik til en specialist, der sagde, at der var noget galt med hendes stemmebånd.

'Nu er jeg rask igen. Jeg har ingen hovedpine, og min stemme har det godt. Men jeg har kontaktlinser, så jeg mærkede det også straks i øjnene. De blev tørre'.

Rita Snitker har stadig problemer med hæshed. Mens hun arbejdede i Kildehuset, sov hun to timer hver eftermiddag, hvilket hun ikke plejer.

Begge har anmeldt deres problemer som en arbejdsskade.

Flyttet til stueetagen

Børnehaveklassen er stadig i Kildehuset, men bruger nu skolefritidsordningens lokaler i stueetagen.

'Vi begyndte skoleåret med tre uger i en spejderhytte, så var vi i et midlertidigt rum, og derefter flyttede vi ind her på første sal. Det var lækkert med al den plads, vi nød det virkelig', fortæller børnehaveklasseleder Kirsten Baldus.

Men efter et stykke tid fik hun kløe og svien i øjnene, hun havde hovedpine, var træt, og hendes læber sprækkede.

'Flere af børnene havde også sprukne læber. Desuden kunne vi ikke høre, hvad et barn sagde, hvis det stod et par meter væk. Da ledelsen lukkede førstesalen, valgte vi at blive i stueetagen, fordi vi ikke syntes, vi kunne byde børnene flere flytninger på så kort tid. Desuden har pædagogerne i stueetagen ikke haft de samme problemer, som vi havde ovenpå'.

Kirsten Baldus har stadig øjenproblemer, og hun rømmer sig meget.

hela

Powered by Labrador CMS