Debat

Hvornår udkommer Folkeskolen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har siden 1978 været medlem af DLF og derfor modtaget Folkeskolen hver uge. Oftest kommer den lørdag formiddag. Det er i orden, så kan jeg nå at læse det, inden jeg møder i skolen mandag morgen. Af og til - sjældent - er den kommet fredag, og en enkelt gang har den sågar ligget til mig torsdag. I helt ekstreme tilfælde er den først kommet mandag, og hver gang har jeg tænkt, at postvæsenet måtte være i akut nød for mandskab, og jeg har derfor ikke reageret.

I de sidste tre års tid er disse mandagsleveringer dog blevet mere og mere hyppige. Efterhånden er det sådan, at mandag mere er reglen end undtagelsen. Jeg har derfor inden for det sidste års tid flere gange henvendt mig til posthuset, som venligt har svaret, at der ikke ligger noget til mig.

I dag blev det mig for meget.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg ringede atter til postvæsenet, blev omstillet til postkontoret, som - igen - meldte hus forbi. Vagtpostmesteren gav mig dog et navn og telefonnummer til et postkontor, som angiveligt skulle fordele posten.

Jeg talte her med den ansvarlige, som ganske rigtigt kunne fortælle mig, at mit fagblad (måske sammen med andres?) lå og ventede til mandagsomdelingen. Han fortalte, at breve var førsteprioritet, og at fagblade derfor måtte vente.

Når jeg tænker på den mængde breve, jeg modtager - heraf en del reklamebreve og invitationer til diverse fester en til to måneder frem i tiden - undrer denne prioritet mig.

Kan det virkelig passe, at et ugentligt fagblad prioriteres lavere end et postomdelt reklametryk med opfordring til at få mit hus vurderet af en ejendomsmægler eller Nettos tilbudsavis? Og her i december, hvor det snart vil vælte ind med hyggelige julehilsner fra familie og venner. Får jeg så først Folkeskolen om onsdagen?

Jeg kan læse, at nummer 48 - det blad, jeg først får på mandag den 4. december - udkom den 30. november. Nummer 49 burde allerede udkomme den 7. december, altså tre dage efter, jeg har modtaget nummer 48!

Jeg ønsker nogle klare svar på følgende:

Hvilke aftaler har Folkeskolen med postvæsenet vedrørende leveringsfrister til medlemmerne?

Hvornår skal vi senest modtage bladet på bopælen?

Hvordan skal medlemmer forholde sig, såfremt de ikke modtager Folkeskolen til tiden?

Grethe Birch

Tårnby

Svar

Folkeskolen udkommer torsdag, og postvæsenet har to håndteringsdage. Det vil sige, at bladet skal være hos modtageren enten torsdag eller fredag. Kun i forbindelse med skæve helligdage kan der være tale om afvigelser.

Man skal klage til det lokale postkontor. Hvis det ikke hjælper, bør man sende en mail eller et brev til Folkeskolens redaktion med angivelse af, hvornår bladet er leveret for sent.

Thorkild Thejsen

chefredaktør