Gert Herskind Larsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gert Herskind Larsen døde tirsdag den 28. november efter længere tids sygdom. Vi har mistet en flittig og meget dygtig lærer.

Gert blev ansat på Lynge Skole i 1966. Gert var en glimrende underviser, og han var meget afholdt blandt sine elever. Gert kunne ikke undervise uden samtidig at vise mennesket bagved, og ikke mindst dette sammenholdt med hans faglige viden gjorde Gert til en eminent underviser.

Gert underviste især i de naturvidenskabelige fag, og her inddrog han i høj grad det lokale miljø, som dannede baggrund for mange projekter. Men Gerts hjertebarn var og blev biblioteket, som blev hans andet hjem. Ingen gik forgæves med en forespørgsel til Gert, og han ofrede gerne mange timer på at imødekomme de ønsker, vi havde i forhold til biblioteket. Hans brede faglige indsigt har hjulpet mange lærere med inspiration til diverse emner og projekter.

Gert var også primus motor i den udvikling, der skal bringe skolebiblioteket i traditionel forstand til at være et pædagogisk center på skolen. Gert var meget tidligt på banen i denne udviklingsproces og bragte dermed Lynge Skole på forkant med udviklingen.

Humoren og latteren hørte med til Gerts hverdag. En herlig barsk form for humor, hvor han kunne bruge timer på at forberede ting, der ville afføde latter. Vi vil mindes de mange muntre indslag, Gert har bragt i årenes løb.

Vi har mistet en kollega, for hvem ord som solidaritet og lighed aldrig blev fremmed. Dit eftermæle vil stå på skolen i mange år.

Æret være Gert Larsens minde.

På vegne af alle ansatte ved Lynge Skole

Daniel Egmose

skoleleder