Forening i fremmedfjendsk offensiv

Diskret tilsendte breve skal overbevise børn fra seks år og opefter om, at udlændinge skal ud af landet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den Danske Forening, DDF, er i gang med en offensiv over for eleverne i folkeskolen. I breve stilet til formanden for elevråd på forskellige skoler slår foreningen til lyd for, at eleverne kontakter foreningen eller læser dens hjemmeside på Internettet, og man vedlægger klistermærker med DDF's logo til at sætte op rundt omkring.

I brevene står der, at forskellige kulturer ikke kan leve fredeligt sammen, at bare lidt historisk indsigt viser, at et multietnisk samfund altid ender i ballade, had og undertrykkelse, og at alle folkeslag skalhave hvert deres land. DDF sammenligner sig selv med frihedskæmperne under besættelsen. De og foreningen vil nemlig 'ikke forære vores fædreland væk'.

Der står også, at flere tidligere modstandsfolk 'derfor naturligvis var med til at skabe Den Danske Forening'.

Brevene er sendt i konvolutter uden afsender, derfor nåede et af dem frem til elevrådsmødet på Arrild Skole i Sønderjylland, uden at kontaktlærer Lene Pedersen havde set det på forhånd.

'Jeg blev chokeret, da eleverne åbnede det og begyndte at læse op. Hvad ligner det at sende den slags til en skole med elever fra 1. til 7. klasse? Heldigvis kunne de store elever gennemskue det. De undrede sig over, hvorfor der ikke stod noget på konvolutten, og hvorfor man havde skrevet det, der stod. De yngste syntes bare, det var spændende', siger Lene Pedersen.

Fra a til. . .

Det er ikke alle skoler, der har modtaget en henvendelse, men det kommer de formentlig til. Noget tyder på, at afsenderne går frem alfabetisk, men at de endnu ikke er nået ret langt.

Blandt de skoler, som Folkeskolenhar været i kontakt med, er det kun skoler med et begyndelsesbogstav tidligt i alfabetet, der har modtaget brevet. Det drejer sig ud over Arrild Skole om Alslev Skole i Vestjylland og om Abildhøjskolen i Sydsjælland. Skrivelsen kan dog være sendt til flere skoler, uden at det er blevet opdaget, da det mange steder er praksis, at elevrådene kan modtage post direkte.

Det er tilfældet på Abildhøjskolen, hvor elevrådsformand Søren Smed har fået brevet.

'Vi har endnu ikke behandlet det. Derfor kan jeg ikke fortælle, hvad vi mener om indholdet, men det kommer op på vores sidste møde her i december', siger han.

Både forældre- og elevorganisationer tager afstand fra Den Danske Forenings fremgangsmåde.

'Det er umoralsk og den forkerte måde at gøre tingene på. Elevrådene er upolitiske, og hvis man vil i kontakt med dem, er det skolen, man bør henvende sig til', siger Kenneth Skovgaard, formanden for FLO, Folkeskoleelevernes Landsorganisation.

Uvist, hvem der står bag

'Man kan ikke forhindre det, men det er ikke fair at henvende sig til børn med den slags materiale. Afsenderne burde tænke sig om', siger formanden for forældreorganisationen Skole og Samfund, Thomas Damkjær Petersen. 'Interesseorganisationer omgår systemet ved at henvende sig direkte til elevråd. I stedet burde de henvende sig til skolebestyrelsen'.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Den Danske Forening. Derfor er det uvist, om det er foreningen eller kun et enkelt medlem af dens ledelse, der står bag henvendelsen.

Brevet er underskrevet af en kvinde, der er meget aktiv både i Den Danske Forening og i foreningen Dansk Forum. Hun har skrevet mange artikler i foreningens blad 'Danskeren', hvor det er karakteristisk for sprogtonen, at danske piger, der falder for muslimske mænd, kaldes for 'bollekvæg'.

På det sidste er hun kommet i søgelyset som hustru til en af de politibetjente på Station 1 i København, der er blevet taget for at besidde ulovlige dopingmidler. Ved en ransagning er der blevet fundet materiale i hendes mands besiddelse, der anviser, hvordan man ved selvtægt skal kastrere udlændinge, der har begået voldtægt mod danske kvinder. Betjenten har over for politiledelsen oplyst, at mange af papirerne tilhører hans hustru.-Jan Kaare er freelancejournalist

Powered by Labrador CMS