Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Landet rundt

Influenzaepidemien har i Ebeltoft været så hård, at samtlige klasser måtte lukkes. Også Rødekro måtte lukke. Mange steder har influenzaen halveret klasserne.

Lille Værløse indvier den 12. december ny, moderne skole.

Th. Langs skoler i Silkeborg har indviet en nyopført øvelsesskole ved Hostrupsgade.

Nu løses skoleforholdene i Rødby. Byskolen får en hårdt tiltrængt udvidelse, og havneskolen bevares.

Holbøl i Sønderjylland skal have en 4-klasset centralskole. Hokkerup skole udbygges, Hønsnap nedlægges, og den tyske privatskole i Sønderhav bliver 2-klasset.

Et af de første udslag af sparebestræbelserne bliver, at Ranum seminarium i stedet for ny gymnastiksal til 183.000 kr. må nøjes med istandsættelse af den gamle for 38.000 kr.

Folkeskolen nummer 49

december 1950

For 25 år siden

Slagsmålet for en bedre skole

På et skolemøde i Randers sagde skoleinspektør Henrik Sidenius blandt andet:

'Skolen kan ikke redde verden, men hvis vi skal have opfyldt den formålsparagraf, der taler om oplevelse og selvvirksomhed, medleven og ansvar, åndsfrihed og demokrati, kan vi ikke bare bevidstløs køre videre og lave undervisningsplaner efter gammel recept.

Slagsmålet for en bedre skole må aldrig opgives, for gør man det, opgiver man slagsmålet for en bedre verden.

Vi må også spørge, om forældreindflydelsen er stor nok - alle forældres indflydelse, ikke bare nogle få velformulerende. Vi må spørge, om skolens miljø er det rigtige. Moderne skoler ligner ikke længere kaserner. De ligner supermarkeder, men hvorfor har vi ikke skoleenheder placeret midt i den almindelige bebyggelse?'

Folkeskolen nummer 49

december 1975

Powered by Labrador CMS