Ud på gulvet, unger!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På cd'en »Syng og hop med Babulja« kan man blandt andet møde fisken Thøger og hvalen Frido. Musikken er en blanding af balkan, swing og django, og instrumenterne strækker sig fra banjo til jødeharpe og trædeorgel. Cd'en lægger op til, at børnene skal have motion, og hver sangtekst er illustreret med forslag til bevægelser. Børn ser for meget tv og har brug for noget musik, de kan danse til, mener komponist Thomas Soubak.

Hvordan fik du idéen til »Syng og hop med Babulja«?

»Jeg syntes, der manglede noget børnemusik, som de voksne også kan holde ud at høre på, og som ikke er så pænt og poleret. Derudover skal børnene have noget ­musik, de kan danse til. På den måde kan de få motion, og det forbedrer samtidig deres indlæringsevne og sociale kompetencer«.

Skal man følge dine danseinstruktioner?

»Nej, det er tænkt som inspiration til børn og voksne, som mangler nye idéer til rytmiske og koordinationsbevægelser. Jeg har ikke en idrætsmæssig uddannelse, men dans, skiløb og gymnastik har altid været en stor del af mit liv, så jeg har brugt mine egne erfaringer med, hvad bevægelse gør ved os«.

I er også ude at undervise børn, hvordan foregår det?

»Vi er som regel to fra bandet, der tager ud, og så står jeg for bevægelsesdelen. Jeg plejer at starte ud med et gymnastikprogram, hvor jeg kommer ned på gulvet og roder rundt med ungerne. På den måde bliver jeg accepteret, og så har jeg dem i min hule hånd i den næste time. Vi tager udgangspunkt i et par sange, som vi synger og danser til sammen med børnene«.

Se mere på www.babulja.dk

lwn@dlf.org

Powered by Labrador CMS