Debat

DLF’s pensionister er usolidariske

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF's pensionistfraktion har overbevist DLF's hovedstyrelse om, at man skal melde sig ud af Statspensionisternes Central­forening, SC, med virkning fra udgangen af 2009 (fremgår det af folkeskolen.dk den 22. januar). Det er med Politipensionisternes Landsforenings dybe beklagelse, at de 16.000 pensionerede lærere har truffet en beslutning af en sådan karakter og omfang og med så store konsekvenser for os resterende medlemmer i en solidarisk forening.

At DLF's fraktion 4 står frem og melder ud, at de cirka 500.000 kroner, som DLF betaler i kontingent til SC, kan bruges bedre, sender ikke ligefrem positive vibrationer, og fraktion 4 er udmærket klar over, at den ikke i fremtiden kan opnå fordele i pensionsøjemed, som ingen andre statspensionister kan opnå, så hvorfor være årsag til, at statspensionisterne fremover skal fremstå som en uhomogen gruppe pensionister tilsyneladende uden styrke og mod til at stå sammen om fælles ønsker?

Jeg - og forhåbentlig også en stor del af fraktion 4's medlemmer - kan kun håbe på, at DLF på møder i 2009 vil ændre holdning og indstilling til den planlagte udmelding.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Potentielt er der omkring 96.000 pensionister, som opfylder betingelserne for medlemskab af SC. Tallet falder år for år, idet begrebet statspensionist er stærkt vigende. Vi er nu - inklusive DLF's fraktion 4 - desværre kun godt og vel 26.000 medlemmer, så der er fortsat en god del nye medlemmer at hente. I solidaritetens navn må vi tilbageværende yde en endnu større indsats for at få potentielle emner overbevist om, at solidaritet fortsat er vejen frem.

Forkortet af redaktionen

Powered by Labrador CMS