Anmeldelse

Un agent très secret

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jason er netop flyttet til Paris med sin far, som er havbiolog. Jason forsøger at indynde sig hos et par klassekammerater ved at fortælle, at hans far er hemmelig agent, men det er selvfølgelig ikke holdbart i længden. Da de tre unge får færten af, at ubudne fremmede har rodet efter noget i Jasons lejlighed, virker det alligevel, som om hemmelige agenter er på spil, og så går de unge i aktion.

Fakta:

Titel: Un agent très secret

Forfatter: Stéphane Daniel

Pris: 77,50 kroner

Sider: 54 sider

Serie: Teen Readers

Type: Bog

Forlag: Alinea

Stéphane Daniel fortæller levende og i et godt tempo. Han holder fokus på handlingen, hvilket er klogt, hvis man skal fastholde elevernes interesse i en situation, hvor deres sproglige formåen sætter snævre grænser for, hvor fyldigt et indhold de kan magte på fransk.

Som altid hos "Easy Readers" er gloseringen en blanding af gode fransk-franske ordforklaringer og tydelige tegninger. Og som altid mener jeg, at det er en udmærket udfordring for eleverne. Det svarer til at se en fransk film med franske undertekster.

Bag i bogen er der opgaver, som både kontrollerer handlingsforståelsen og lægger op til selvstændigt arbejde, for eksempel at undersøge, hvordan man bliver frømand, at finde stof om de forskellige steder i Frankrig, der nævnes i bogen. Et link til "Easy Readers" giver mulighed for yderligere aktiviteter.

På bagsiden af bogen finder man den vigtige oplysning, at niveau 2 svarer til A2 i den europæiske referenceramme for sproglig evaluering, og da A2 netop er det niveau, der sigtes mod i fransk, ved man fra starten, at bogen henvender sig til elever i slutfasen af deres franskforløb, altså 9.- og 10.-klasse-eleverne. Endnu en gang demonstrerer "Easy Readers" således en forbilledlig forbrugerservice, som mange andre meget dyrere og flottere udgivelser kunne lære af.

Powered by Labrador CMS