Debat

Sårer i flæng

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommentar til Frank Dahlgaard

I Folkeskolen nummer 46 roser du Danmarks Lærerhøjskoles (DLH) rektor for at have skaffet sig af med (citat): 'nogle uduelige medarbejdere' på Fysisk Institut.

Du ønsker fagligheden prioriteret op og (citat): 'snakken om, hvordan man tackler lille Brian, prioriteret ned'. Men det er lige den modsatte politik, der praktiseres af DLH's ledelse. Over en årrække har man skåret ned på de faglige institutters videnskabelige medarbejdere med cirka 50 procent, mens psyk/pæd-fagene kun er beskåret cirka 15 procent.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På DLH findes der i dag ikke én professor i naturfagene biologi, kemi, fysik og geografi. De er alle gået af uden at blive erstattet. Den sidste professor gik i protest mod DLH's ødelæggende politik over for skolefagene, specielt naturfagene.

Jeg husker et Fysisk Institut med én professor og otte videnskabelige medarbejdere. Udsultningen har gjort, at der kun blev tre tilbage, som skulle klare at yde store undervisningsmæssige bidrag til det nye fag natur/teknik, hvor ikke-naturfagslærere skulle indføres i naturfagene, til edb's integrering i fysik, til elektronik, til astronomi og til den almindelige fysikundervisning fra 7. til 10. klasse.

Det er rigtigt, at det i den situation ikke har været muligt at nå et forskningsmæssigt tilfredsstillende resultat, men kan det undre?

Formanden for den eksterne styringsgruppe Jens Peter Jacobsen påpeger i Berlingske Tidende den 5. november 1996, at hvis resten af DLH's videnskabelige medarbejdere skulle dømmes efter de samme kriterier som fysikerne, så ville store dele af DLH formentlig blive lukket som Fysisk Institut.

Hvis Danmark ikke har råd til at opretholde faglige forskningsmiljøer på DLH, så må der findes andre løsninger. Løsningen er ikke at kalde nogle medarbejdere uduelige, hvis de har måttet arbejde under urimelige forhold.

Frank Dahlgaard, du er kendt for at skyde fra hoften . . .

Dine mange vådeskud rammer og sårer mennesker i flæng.

De videnskabelige medarbejdere på naturfagene kan ikke gøre for, at ledelsen i mange år har nedprioriteret de faglige miljøer.

Kis Bonde

Humlebæk