Debat

Tradition og fornyelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening en fælles fagforening på trods af individualisering og decentralisering.

Solidaritet er nøgleord.

DLF skal udvikles i takt med samfundet, så det giver mening at være medlem. Den direkte kontakt til kredse og tillidsrepræsentanter skal styrkes, og de faglige klubber skal gøres aktive i politik- og strategiudviklingen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For alle lærere uanset alder, aflønnings- eller ansættelsesform.

Respekt og tolerance er nøgleord.

Vi skal have en arbejdstidsaftale, der centralt aftalt sikrer, at den professionelle vurdering er grundlaget for arbejdets udførelse, ikke den enkelte skoles eller kommunes økonomi. Efteruddannelse skal være en integreret del af lærerarbejdet. Der skal sættes fokus på psykisk arbejdsmiljø.

Pensionen for overenskomstansatte ikke mindst 93-gruppen skal udbygges, så den kan matche tjenestemandspensionen.

Med en dobbelt opgave at tænke pædagogisk og forbedre løn- og arbejdsvilkår.

Sammenhæng er nøgleord.

DLF skal søge indflydelse på den lovgivning, der bestemmer vores grundvilkår herunder læreruddannelsen. DLF skal sætte fokus på vores pædagogiske værdier og folkeskolens samfundsopgave for her­igennem at få indflydelse på de politiske systemer og modarbejde den økonomitænkning, der er herskende i samfundet.

I samarbejde med andre KTO og FTF og de øvrige underviserorganisationer.

Alliancer er nøgleord.

Vi skal ved Overenskomst 05 have et lønsystem, der bygger på skolens samarbejdende kultur. Vi skal ikke have en forlodsfinansiering, der giver kommunerne mulighed for at skalte og valte med vores lønmidler. Vi skal ved afstemninger om overenskomster have regler, der er for­ståelige, og den enkelte organisation skal have reel mulighed for at tage stilling til egne vilkår.