Debat

Stem også overenskomstansatte i hovedstyrelsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Løn arbejdstid pension anseelse.

Løn- og ansættelsesforholdene er ens for alle ansatte i skolen. Eller næsten ens. For overenskomstansatte er der forhold, der er væsentlig anderledes, end de er for tjenestemænd. Især med hensyn til pension og sikkerhed i ansættelsen.

Siden vi i 1993 overgik til overenskomstansættelse, har jeg kæmpet for, at disse forhold bliver ens. Jeg har blandt andet gjort det som formand for Medlemsforum Øst i Lærernes Pension. Og jeg vil fortsætte denne kamp. Det er vigtigt, at der i hovedstyrelsen er overenskomstansatte, der personligt har dette for øje.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men andre emner er mindst lige så vigtige. Løn, arbejdstid, lærernes anseelse, besparelser på skoleområdet, rummelighed. Alt det er ens for alle i folkeskolen uanset ansættelsesform.

Som kredsformand i Hvidovre gennem syv år har jeg haft disse emner tæt inde på livet. Og jeg tror, at jeg kan tilføre arbejdet i hovedstyrelsen elementer fra den lokale virkelighed.

Vi skal have en ny arbejdstid. En arbejdstid, der giver professionelt råderum til den enkelte og teamet. Men vi skal ikke levere gratisarbejde. Den enkelte og teamet skal have frihed til at tilrettelægge arbejdstiden, men det betyder ikke, at arbejdsgiverne kan lægge nye opgaver ind uden at give mere tid. Der skal være et maksimum for undervisningstiden, og den gennemsnitlige undervisningstid må ikke øges på grund af en ny aftale.

Så skal vi afskaffe Ny Løn, som vi kender den i dag. Forlodsfinansieringen skal væk, og vi skal fjerne lønforhandlingerne fra den enkelte skole. Og så skal vi i øvrigt have et lønløft.

Lærernes anseelse generelt skal styrkes. Det skal vi blandt andet gøre gennem en bevidst mediestrategi. Når vores anseelse styrkes, vil det være lettere at få en højere løn.

Disse emner vil jeg blandt andre arbejde for.