Debat

Giv arbejdsgiverne modstand - stem på en lærer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er lærer på Grantofteskolen i Ballerup. Det er vigtigt, at lærere med tæt kontakt til livet i klasseværelset vælges til hovedstyrelsen, så der ikke alene sidder fuldtids organisationsfolk.

Danmarks Lærerforening skal fortsat være en fagforening, som tager udgangspunkt i medlemmernes krav og ikke en »professionsforening«, som tager udgangspunkt i skolens behov.

Rummelighed kræver tid og plads

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er rent hykleri, at Folketinget vedtager endnu en ambitiøs folkeskolelov med krav om mere faglighed, mere rummelighed og bedre skolestart og samtidig skærer ned i kommunerne.

Her ender alle de fine ord om »lærernes professionelle ansvar for undervisningen« hos den enkelte lærer ude i et overfyldt klasselokale.

Vi vil have tolærertimer og ordentlige lokaler i stedet for luftige og ubetalte handleplaner om øget rummelighed.

28 elever i klassen giver ikke rummelighed men dårligt arbejdsmiljø, stress og uro.

Der skal være forskel på skole og fritid i skolen foregår der undervisning og det er lærerarbejde.

Opgør med Ny Løn

Vi skal ikke slås indbyrdes om de samme penge, men have et lønsystem, som sikrer den enkeltes reallønsudvikling, en højere begyndelsesløn og et bedre lønforløb og forhindrer »individuelle lønforhandlinger«.

Vi skal også:

forbedre overenskomstpensionen næste mål hedder 20 procent,

finde holdbare løsninger for 93-gruppen ved Overenskomst 05,

styrke medlemsdemokratiet i for­eningen ved direkte valg af formand,

og så skal vi have en ny arbejdstidsaftale men ikke for enhver pris. Og vi skal slet ikke gentage Overenskomst 99, hvor en dårlig aftale blev skiftet ud med en endnu dårligere!