Debat

Fællesskabet er grundlæggende

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsesarbejdet er en stor udfordring, fordi det er nødvendigt at arbejde langsigtet og alligevel at kunne handle i enhver situation. Det kræver engagement, erfaring, professionalisme og nytænkning.

Mit udgangspunkt i det fagpolitiske arbejde har altid været, at man skal følge sit hjerte og sin sunde fornuft og ikke lade sig løbe over ende af smarte påfund og mantraer også selv om det umiddelbart giver modstand. Samtidig vil jeg være åben over for andre tænkemåder og inspiration fra andre. Jeg vil gerne være med til at flytte holdninger og udforske muligheder for at gøre tingene bedre.

Men jeg har nogle grundlæggende værdier, jeg ikke vil give køb på. En af dem er troen på, at vi har brug for fællesskabet. Hele samfundet trænger til refleksion. Den tiltagende egocentrerede livsindstilling truer både det enkelte menneske og samfundets sammenhængskraft. Den udfordring er både skolens, Danmarks Lærerforenings og hele samfundets.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg vil fortsat arbejde for, at:

kommunikationen mellem medlemmerne og foreningen skal forbedres,

Danmarks Lærerforening skal være en vigtig aktør i samfundet,

en forenklet arbejdstidsaftale skal understøtte lærerarbejdet,

Ny Løn-systemet skal ændres,

alle lærere skal sikres mulighed for at leve op til folkeskoleloven,

det psykiske og fysiske arbejdsmiljø skal forbedres,

den pædagogiske ledelse i folkeskolen skal styrkes,

medlemsdemokratiet skal styrkes.

Som formand for udviklingsudvalget og organisationsudvalget har jeg haft et overordnet ansvar for at skabe resultater. I forretningsudvalget har jeg været med til at samle trådene og tage initiativer. Jeg kan lide at have ansvar og har stadig meget energi og mange visioner for Danmarks Lærerforening.

Læs mere på www.astridshjemmeside.dk