Debat

Et stærkt og moderne DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg stiller igen op til hovedstyrelsesvalget, fordi jeg fortsat gerne vil være med til at modernisere det centrale og de lokale led i foreningen, så vi i fællesskab bedre kan varetage medlemmernes interesser.

Arbejdstidsaftalerne vil fortsat have min skærpede opmærksomhed. Det er uden tvivl den faktor, der betyder mest for det enkelte medlems hverdag. Lærerne ønsker at have frihed til at disponere over tiden til den samlede undervisningsopgave, og KLs tanke om, at lærerne som udgangspunkt skal være 37 timer på skolen, er forældet og passer til et job på en fabrik ikke til en vidensarbejdsplads som folkeskolen.

Ny Løn har i sin nuværende form vist sig at være en fiasko i rigtig mange kommuner. Derfor er de fleste lærere med god grund stærkt utilfredse med Ny Løn. De mange negative erfaringer må føre til, at der sker afgørende ændringer ved overenskomstforhandlingerne i 2005.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lønaftalerne skal være mere enkle og lettere at administrere. Det er afgørende, at de er forståelige for og accepteret af medlemmerne.

Der skal aftales forbedringer ved overenskomsten i 2005. Ny Løn kan ikke fortsætte som en fiasko, så må den afskaffes.

Hovedstyrelsen skal gå forrest, når der skal ske ændringer af arbejdsmetoder og struktur. Det er svært, men der må træffes beslutninger om langsigtede løsninger. Beslutningerne skal træffes, snarest efter at strukturkommissionen har barslet med, hvordan danmarkskortet over kommuner og amter kan komme til at se ud. Det kan altså ikke vente til, at der pludselig ligger tre kredse i en kommune.

Jeg mener i øvrigt fortsat, at vi alle i DLF skal medvirke til kortere debatter, flere beslutninger og handlinger.