Debat

En ny stemme i hovedstyrelsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg stiller op til hovedstyrelsesvalget med et ønske om at præge udviklingen i DLF. Jeg ser arbejdet som det lange seje træk, der ikke kun bæres igennem af mærkesager.

Sæt dagsordenen. DLF skal kendes på det, som lærerne er for, frem for det, som lærerne er imod. Derfor skal foreningen agere proaktivt og forsøge at sætte dagsordenen i alle de forhold, der har betydning for medlemmerne. Vi kan ikke blot vente på, at virkeligheden »banker på vores dør«. Hovedstyrelsen må derfor blandt andet forholde sig til en kommunalreform, som vil få ganske alvorlige konsekvenser for skolerne. Det er også på høje tid, at DLF formulerer en synlig ungdomspolitik, der kan sikre et gnidningsfrit generationsskifte på skolerne og i for­eningen.

Professionelle lønmodtagere. »Pro­­­­fes­sions­strategien« er et godt eksempel på, hvordan DLF har formuleret en dagsorden for de mål og værdier, som vi lægger i lærerarbejdet. Men strategien må ikke misbruges ved at påstå, at der er en uforenelig modsætning mellem det at være professionel og det at kræve den nødvendige tid til arbejdet. Derfor må en ny arbejdstidsaftale indeholde sikringer for den enkelte lærer alt andet vil være uprofessionelt af foreningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Styrk lobbyarbejdet på pensionsområdet. DLF må ofre langt mere opmærksomhed på medlemmernes pensionsforhold. Området skal opprioriteres ved Overenskomst 05, og det generelle lobbyarbejde skal styrkes, så politiske indgreb ikke fjerner de gevinster, som vi opnår ved forhandlingsbordet.

En overenskomstansat med erfaring. Som overenskomstansat med ti års fagpolitisk erfaring som kredsstyrelsesmedlem og kredsformand håber og tror jeg på at kunne gøre en forskel i hovedstyrelsen.

Læs mere på www.nordkredsen.dk