Bindende mål for undervisningen

KL truer med at opsige økonomiaftalen efter regeringens skoleudspil

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen overraskede i sidste uge alt og alle, da statsminister Anders Fogh Rasmussen fremlagde et nyt udspil til skoleforlig, 'Fælles nationale mål for folkeskolen', som går ud på, at staten skal fastsætte mål for, hvad eleverne skal kunne i hvert fag på hvert klassetrin.

Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre vil i den kommende tid stille afklarende spørgsmål om det kontroversielle udspil. Socialdemokraterne vil foreslå, at staten fastsætter minimumstimetal for hvert enkelt fag.

KL truer med at opsige økonomiaftalen, som KL indgik med finansministeren i juni.

'Jeg må konstatere, at den interne afklaring i regeringen peger i en helt anden retning end den forståelse mellem KL og regeringen om folkeskolen, som indgår i økonomiaftalen', siger KL-formand Ejgil W. Rasmussen (Venstre).

'Regeringens nye bindende mål, som vil føre til ekstra bureaukrati og nye udgifter, ligger milevidt fra den fleksibilitet i folkeskolen, som regeringen stillede os i udsigt i forhandlingerne om økonomiaftalen. En fleksibilitet, der indgår som en klar præmis for, at vi kan overholde aftalen', fortsætter Ejgil W. Rasmussen.

'Vi har i kommunerne gjort, hvad vi kunne for at overholde vores del af aftalen - herunder at holde skatten i ro. Nu ser det ud til, at takken bliver øget bureaukrati og ikke fleksibilitet som aftalt'.

Powered by Labrador CMS