Debat

Forringelse kan ses

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 41 skriver studerende og undervisere på Odense Seminarium, at 'intet seminarium kan forsvare, at læreruddannelsen forringes, uden at det kan ses'. Og det kan det! En mængde studerende dumper hvert år til deres danskeksamen på grund af en elendig og utilstrækkelig undervisning.

Problemet er ikke, at et syvtal ikke kan sammenlignes med et syvtal på andre seminarier, men at danskundervisningen ikke kan ruste dem til at opnå syvtallet.

Det er derfor også underligt, når studerende og undervisere på Odense Seminarium skriver, at 'underviserne følte og føler sig ramt på deres faglige integritet'. Uden at anfægte de få gode danskundervisere, der er på seminariet, så er virkeligheden den, at mange dansklærere bliver fyret grundet deres mangelfulde undervisning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Beviset for problemets omfattende karakter er, at man nu er begyndt at importere undervisere udefra. Hvis ikke problemet rent faktisk berørte mange studerende, der bliver givet en kompensation, der er direkte fornærmende, ville det fylde hverdagen med en absurd morskab - man føler i hvert fald en stærk trang til at stoppe op og grine hysterisk, hvis ikke det ville afsløre en syg desperation i ens latter.

Hvem de studerende er, der sammen med seminariets Babelstårn-arkitekter har skrevet læserbrevet, kunne jeg godt tænke mig at vide. De udtrykker i hvert fald ikke de studerendes holdning.

Michael Munk Kucirek

lærerstuderende Odense Seminarium

Powered by Labrador CMS