Debat

Manden i mudderhullet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er over kvalmetærsklen, at Folkeskolen nummer 43 leverer spalteplads til at fremstille Jan Trojaborg som en 'udviklingens mand', der tør udvise handlekraft og mod, når han går imod centralisterne i DLF og foreningens lønpolitik.

Jeg synes nærmere, Københavns Læreforenings (KLF) beslutning vedrørende udlægning af lønforhandlingskompetencen til tillidsrepræsentantniveau minder om prostitution eller promiskuøs adfærd!

Hvor stor var den pengesæk, som KLF solgte sin sjæl for? Det tætteste, jeg er kommet et svar, er, at cirka 9.000 kroner per lærer er bundet op på centrale forhåndsaftaler, og at kun en beskeden del af ny løn-kronerne skal forhandles af tillidsrepræsentanterne. Men det er samtidig min opfattelse, at en betydelig andel af den centralt forhandlede pulje er afsat til lærere, der måtte ønske en praksis i selvstyrende team. Nu bliver det for alvor kedeligt, hvis den pædagogiske udvikling på de københavnske skoler ikke følger trop med Jan Trojaborgs økonomiske visioner. Forsvinder disse forhåndsaftalte tillæg, hvis der ikke er belæg for at udløse dem, eller skal der så en Joakim von And-pengetank til at rumme tillidsrepræsentanternes forhandlingskroner? Er lærerne på de knap så pædagogisk trendy skoler i København dermed hensat til religionen og et håb om, at Gud er god, når alle lønkronerne skal forhandles?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

'Jeg går også ind for en fælles fagforening', udtaler Trojaborg i artiklen. Hvor utroværdig kan man fremstå? Trojaborgs 'voveskridt' viser med al tydelighed, at han højst er tilhænger af et fælles forbund. F2000, professionsidealer og Klare Mål fremhæver KLF's formand som eksempler på, hvad foreningen skal samles omkring. Her har vi altså en mand, der i den grad vægter det 'pædagogiske ben' i DLF's arbejde, men det fagpolitiske ben har han jo også fået plantet solidt i det dybe mudder i sin egen lille forening!

Det yderst betænkelige er, at Trojaborg ikke engang erkender perspektiverne i livets ulideligt lette løsninger, men i udviklingens og frihedens navn lokker andre kredse ud i Kommunernes Landsforenings kompromisløse kviksand.

Tina Taarsted

næstformand, Herlev Lærerforening