Rønn Hornbech har ikke tid

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'De 68'er-lærere, der har ophævet alle autoriteter, har måttet lære det på den hårde måde: Nu får de bank af eleverne'.

Udtalelsen blev fremsat af folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech på Venstres landsmøde i forrige weekend i Herning.

Folkeskolenville gerne have en uddybende forklaring og har derfor hele sidste uge forsøgt at komme i forbindelse med Rønn Hornbech - både per telefon og med e-mail.

Vi ville blandt andet gerne have at vide, hvad det er, lærere lærer, når de bliver slået af elever. Om Venstres retspolitiske ordfører mener, at det er lærerne, der er årsag til, at normerne i samfundet har forandret sig? Og om hun mener, at lærerne på for eksempel Abildgårdskolen i Odense selv er skyld i de tilfælde af vold, de har været udsat for.

Men det kan desværre ikke lade sig gøre. Via e-mail har Birthe Rønn Hornbech i weekenden meddelt, at hun sidder i sager og møder til op over begge ører og derfor ikke har mulighed for inden for rimelig tid at svare på vores spørgsmål.

Og så gør hun opmærksom på, at hovedanliggendet i talen på landsmødet ikke var pædagogik, men det personlige ansvar og grænsesætning.