Harry Møller Pedersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhenværende skoleinspektør ved Hedehusene Skole, Harry Møller Pedersen, døde mandag den 16. oktober, 86 år.

Harry Møller Pedersen blev uddannet på Nørre Nissum Seminarium i 1936. Efter en kort periode som lærer ved seminariet kom han til Brønshøj Skole, hvor han ud over lærerjobbet også varetog en række administrative og ledelsesmæssige opgaver, hvilket kvalificerede ham særdeles godt til stillingen som skoleinspektør ved Hedehusene Skole i 1959.

Hedehusene Skole havde på dette tidspunkt kun elever fra 1. til 8. klasse, men var i gang med at opbygge overbygning med eksamensklasser. Der var stor mangel på lokaler, men Møller Pedersen arbejdede målrettet på at sikre elever og lærere gode arbejdsvilkår og forestod da også såvel etablering af eksamensklasserne som udbygning af skolen i flere tempi.

Møller Pedersens ledelsesstil var baseret på åbenhed, tillid, loyalitet og ærlighed. Hans omgang med såvel elever som kolleger var præget af hans positive og humanistiske livs- og menneskesyn, af stor indfølingsevne, oprigtig omsorg og varme.

Vi er stadig, 20 år efter at Møller Pedersen gik på pension, mange på Hedehusene Skole, der husker ham som en dygtig og meget afholdt skoleinspektør, for et velfungerende samarbejde, for den berigelse, det var vidensmæssigt og menneskeligt at være i hans selskab, og for mange gode timer i hans og Ingers gæstfrie hjem.

Vore varmeste tanker og medfølelse går til Inger og børnene.

Æret være Harry Møller Pedersens minde.

På kollegernes vegne

Klaus Egede Andersen

skoleinspektør