Debat

Bevar ny løn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg fik et mindre chok, da jeg læste artiklen »Nyt lønsystem skal erstatte Ny Løn« i Folkeskolen nummer 41. Her foreslog Gordon Ørskov Madsen fra Århus Lærerforening, at »vi behøver ikke længere overbevise hinanden om, hvor elendigt lønsystemet er«. Jeg vil gerne vide, hvad det elendige ved Ny Løn er. Er det elendige et eller flere af følgende punkter:

Nedsat tid til ældre kollegaer, uden at de går ned i løn?

Tillæg for mange undervisningstimer?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Tillæg for klasselærerfunktionen?

Tillæg for at tage pædagogisk it-kørekort?

Tillæg for ikke fastlagte rådighedstimer?

Tillæg til de lærere, hvor to klasser er slået sammen til en?

Jeg kunne blive ved, men det er jo ikke problemet. Problemet er, at en stor del af de danske lærere har råbt op om, at Ny Løn ikke er retfærdigt, men jeg har endnu ikke hørt et eneste argument for denne uretfærdighed.

Jeg finder det selvfølgeligt, at lærerne i samarbejde med skolens leder udarbejder retningslinjer for Ny Løn, der selvfølgelig skal udbetales. De lærere, der har påtaget sig en ekstra opgave i form af en af ovenstående opgaver, mener jeg, har gjort sig fortjent til en ekstra belønning. Hvem kan være uenig i det?

Jeg håber, at bare én kan give én god forklaring på, hvorfor Ny Løn skal afskaffes!