Debat

Ja til etisk debat

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange tak for beretningerne fra to anonyme lærere AA og BB i artiklen 'Fuld tryk på efter ringetid' i Folkeskolennummer 42. Her kender vi noget lignende, og det er godt at få lukket op for posen. Vi skal kunne leve med os selv. Derfor er vi som AA og BB nødt til at gøre det, vores samvittighed byder os. Det er muligt, der er en kollegial samvittighed, der samtidig byder os kun at gøre det, vi får løn for. Men børn er mennesker, vistnok også i vores samfund, så det er vel den menneskelige samvittighed, der gælder.

Jo, AA, du valgte rigtigt, da du tog fat, og du valgte rigtigt, da du slap. Jeg blev dybt chokeret over at læse, at lederen af den akutte ungemodtagelse i den kommune, hvor lærerne AA og BB arbejder, udtaler: 'Vi må erkende, at der er situationer omkring børn og unge, hvor vi ikke kan gribe ind, selv om der kunne være mange grunde til det'. 'Lad os erkende magtesløsheden, stikke hænderne i lommerne og stå magtesløse sammen', konkluderer han. Fy for pokker! Nej. Vi skal fortælle alle de oplevelser til hinanden, og alle de oplevelser, der kan berettes om offentligt, skal ud i vores 'luk øjnene'-samfund.

Ja tak til den etiske debat.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Marie Holst

Køge