Debat

Wilmanns tågesnak

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en kommentar til mit indlæg om 'Pædagoger og folkeskolen' forsøger Klaus Wilmann fra BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) på ingen måde at afkræfte de udtalelser, som han selv og forbundsformand Bente Sorgenfrey er fremkommet med i 'Børn og Unge' om, at pædagogerne ønsker at overtage lærerarbejde i folkeskolen.

Jeg har normalt en vis respekt for en faglig organisation, som kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår for sine medlemmer. Men i dette tilfælde, hvor forbedringen vil bestå i at gå på rov hos en anden organisation under påberåbelse af en masse pædagogisk tågesnak om helhed og sammenhæng, samtidig med at der i øvrigt er masser af ledige pædagogjob i institutionerne - så kan jeg kun opfatte BUPL's udfald som ynkværdigt.

Hvad angår Wilmanns omsorg for den nye folkeskolelov og 'helhed og samarbejde' om eleven så vil jeg stilfærdigt konstatere, at i Ballerup har vi fra Lærerforeningens side nu i flere år forsøgt at overbevise den lokale BUPL-afdeling om, at der skal skabes rimelige samarbejdsvilkår mellem de to faggrupper i børnehaveklasserne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Alligevel er det stadig således, at der fortsat kommer alt for mange forskellige pædagoger i mange børnehaveklasser.

Vi har børnehaveklasser, hvor der er planlagt med tre forskellige pædagoger om ugen og fire forskellige om året.

Er det efter Wilmanns opfattelse udtryk for 'helhed omkring det enkelte barn'?

Og giver det efter Wilmanns opfattelse de bedste rammer for samarbejdet i børnehaveklassen mellem børnehaveklasselederen og pædagoger i deres forsøg på 'at give folkeskoleloven kød og blod' - som Wilmann så patetisk udtrykker det.

Det lever i hvert fald ikke op til 'fålærerprincippet', således som det er omtalt i fællesnotatet, som er underskrevet af begge fagforeninger - både BUPL og DLF.

Peter Hess

næstformand, Ballerup Lærerforening