Debat

Det var Sørens

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg læste Folkeskolens referat fra DLF's kongres i nummer 41, specielt side 40 og lidt side 41, bemægtigede to modsatrettede følelser mig. Den ene, da jeg læste DLF's generelle krav, den anden, da jeg gennemgik Fløj-Jensens udlægning. Den første en følelse af lede, skuffelse, vrede, den anden en følelse af en lille bitte smule håb.

Peter Bruun, Roskilde, viser da også i sit debatindlæg i Folkeskolen nummer 42, at det i højere grad er manglerne, der falder i øjnene, end visioner, der kan bringe pensionerne på sporet igen.

Peter Bruun anfører, at han (og altså vi) bliver snydt for en tredjedel af lønstigningssummen på grund af de specielle tillægs udformning, den decentrale lønudvikling og den manglende omklassificering af pensionister, der øger forskellen mellem pensionistgrupperne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Efter min mening kunne Peter Bruun (og burde han, men på det punkt er vi måske ikke enige?) have slået en streg under den grundlovsstridige ekspropriation af 15 procent af vores tjenestemandspension - cirka 30.000 kroner om året.

Men højere oppe på side 40 er der to særdeles opløftende overskrifter: 'Mere til pensionisterne' og 'tilsagn gør pensionisterne glade'.

Det var sørens, tænkte jeg. Har de allerede forhandlet og skaffet os vor ret?

Jeg kom desværre hurtigt ned på jorden igen ved læsning af interviewet med Fløj-Jensen, for kongressens vedtagelse af, at DLF skal 'arbejde for en forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for de aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister', er der vel intet nyt i. Det har DLF da vist gjort hele tiden - mere eller mindre halvhjertet!

Men skal vi nu ligefrem være glade for selvfølgeligheder? Vor Herre bevar os.

Men tak til Fløj-Jensen for hans udtalelser i interviewet. Når DLF lader os i stikken med kravudtalelser, der ikke er en disse bevendt, må vi, som Fløj-Jensen understreger, kræve en løsning, der er optimal i forhold til de vedtagne krav.

Finn Andersen

Herlev

Powered by Labrador CMS