Anmeldelse

Camilla og Klovnefar på sygehus

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min syvårige datter blev meget begejstret, da hun fik denne dvd med tilhørende bog, for den film havde hun set flere gange i "Fjernsyn for dig". "Så kan jeg lære om, hvordan man gør folk raske på hospitalet", sagde hun glad.

I bog og dvd følger vi Camilla, der er faldet ned, da hun øvede sig i at gå på line sammen med sin far, der er klovn og arbejder i et cirkus. På hospitalet ser vi, hvordan der er på børneafdelingen, og lærer om lægernes forskellige instrumenter og apparater.

Børn har altid været meget optaget af bøger om hospitaler. Selv husker jeg, hvordan jeg mange gange skulle have læst "Peter Pedal på hospital" og siden selv skulle genlæse bogen. Det er noget, som skræmmer og fascinerer børn, at man kan blive syg og skal gøres rask. Gør det ondt? Skal jeg undvære mor og far? Undervejs i bogen er der spørgsmål til børnene, som lægger op til en dialog om, hvad der sker på hospitalet, og hvad barnet selv har prøvet. Der er desuden indlagt en quiz med hospitalsord og gode råd til forældrene. En god bog og dvd, der kan bruges både i førskolealderen og i indskolingen.