Anmeldelse

Hvad samarbejder vi om i EU?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen handler om de vigtigste samarbejdsområder som for eksempel det indre marked, industri- og forskningspolitikken, landbrugspolitikken, bistandspolitikken, den økonomiske og monetære union, arbejdsmarkedspolitikken, socialpolitikken, udenrigs- og sikkerhedspolitikken og det retlige samarbejde (asyl, indvandring og så videre).

Bogen fremhæver dilemmaerne i EU's politik, blandt andet støtte til EU's landbrugere, støtte til udviklingen af landbrugserhvervene i ulandene, fri bevægelighed, forbud mod konkurrenceforvridende støtte, og trækker linjen til den danske situation. For eksempel hvad det indre marked og landbrugspolitikken betyder for Danmark, hvad den fri bevægelighed af arbejdskraft betyder for det danske arbejdsmarked, og hvad ØMU betyder for dansk økonomisk politik, selv om vi ikke er medlem.

Peter Nedergaard er forsker i EU-området ved Handelshøjskolen i København og har udgivet andre bøger om EU. Hans store viden får man rig glæde af i bogen her, der er velskrevet. Bogen er imidlertid for svær til at kunne anvendes i grundskolen, men vil være en god opdatering for læreren i samfundsfag inden planlægningen af et emne om EU.