Debat

Vis, hvor der spares

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil hermed opfordre alle skoler til at sende undervisningsministeren en kort redegørelse for, om der sker besparelser i folkeskolen eller ej.

Læg også en kopi i den åbne debat på www.folkeskolen.dk under Skolepolitik på Christiansborg. Jeg har beskrevet følgende:

I løbet af de sidste to år har jeg oplevet en øgning af kravene:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

en stigning i elevtal på 40 elever fra 520 til 560.

tildeling af flere timer til bestemte fag på grund af ændringerne i folkeskoleloven.

Samtidig har jeg oplevet en resurseudvikling:

besparelser på halvanden stilling samt ekstra 100.000 kroner i år.

fastlåsning af øvrige udgifter i et år blandt andet undervisningsmidler.

Så de unge oplever besparelserne. Som det vil være ministeren bekendt, er der skattestop, samtidig med at de lovpligtige udgifter til det sociale område stiger. Altså er der sket besparelser på skoleområdet og hos de ældre i den kommune, hvor jeg arbejder. Jeg er bekendt med, at situationen er tilsvarende i mindst tre af nabokommunerne hvor der også har været besparelser på skoleområdet.

Powered by Labrador CMS