Folkeskolens leder:

Den Danske Kvalitetspris

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Vinder af Den Danske Kvalitetspris 2004« fortæller Post Danmark i tv-reklamer og såmænd også nederst på breve og mail, når man får svar på, hvorfor postvæsenets service ikke er i orden.

Og hvad rager det så mig som lærer, børnehaveklasseleder eller skoleleder, tænker læseren af disse linjer måske.

Det vedkomme dig, fordi du måske er blandt de tusinder, som igen og igen får Folkeskolen mandag i stedet for fredag eller lørdag, som kontrakten med Post Danmark lover.

Og det vedkommer dig som fagforeningsmedlem, skolemenneske og samfundsborger, fordi regeringen har pålagt alle fag- og organisationsblade en kraftig portostigning. Det betyder, at tidsskrifter og faglige foreningers blade presses hårdt. »Opinion« var det første pædagogiske magasin, der måtte lukke, men andre ligger i respirator, mens kvaliteten beskæres og prisen forhøjes. Folkeskolen er blevet tyndere, og der er skåret kraftigt ned på udgiften til journalistisk arbejdskraft. Alligevel har økonomien det ikke godt.

Regeringen taler om at »fremme alsidighed og mangfoldighed i medierne«. I praksis betyder det, at Post Danmark har sænket kvaliteten og skruer prisen op, og fra nytår stiger bladportoen med mere end fem procent. Så nu ved vi, hvad kvalitetspris betyder.

-th