Debat

Kort og godt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I min nye bog, »Kort og godt om 27 danske småøer«, der netop er udkommet i andet oplag, noterer Finn Sørensen i sin anmeldelse i Folkeskolen nummer 40, at der » uheldigvis har indsneget sig en fejl vedrørende adgangen til strandene, idet der står, at det ikke er tilladt at færdes fra marts/april til 15. juli «. Fakta er, noterer Finn Sørensen, at der er offentlig adgang til de danske strande, bortset fra særlige beskyttelsesområder.

Det er helt korrekt, at der generelt er offentlig adgang til de danske strande, hvilket jeg naturligvis er klar over. Det, som jeg skriver er: » at det ikke er tilladt at færdes på strandene, strandengene og i andre fuglebeskyttelsesområder i yngletiden om for­året nogle steder 15. marts, andre steder fra 1. april og indtil 15. juli«. Fakta er nemlig, at der stort set på alle de 27 småøer er disse fuglebeskyttelsesområder, som man bør holde sig væk fra i de nævnte perioder også selvom der undtagelsesvis ikke skulle være lokale forbudsskilte. Jeg har netop tjekket hos Danmarks Naturfredningsforening og hos DOF, Dansk Ornitologisk For­ening, samt gennemgået de 27 spørgeskemaer på hver 20 sider, som har været fremsendt til alle øernes repræsentanter, og de bekræfter mig i mit synspunkt.

Jeg har altså valgt en formulering, der først og fremmest tager hensyn til de ynglende fugle, og skal beklage, hvis den kan misforstås.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS