Debat

Glædeligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Enighed er et godt udgangspunkt for en faglig kamp, og enighed var jo netop, hvad kongressen opnåede, da over 300 kongresdelegerede stemte for hovedstyrelsens forslag om krav til arbejdstidsaftalen.

Det skete efter en lang og konstruktiv debat, som gav anledning til nogle sproglige præciseringer af kravene, uden at kursen blev ændret. Kun Niels Munkholm fra Odense, der meget klart både her i spalterne og på kongressens talerstol har givet udtryk for, at han vil fastholde principperne i den nuværende arbejdstidsmodel, samt endnu en delegeret stemte imod.

Når jeg bruger spalteplads på dette, så er det for at runde den disput af, jeg har haft her i bladet om arbejdstidsaftalen med tre kollegaer fra Vejle-kanten.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nu er vi på samme side, idet både Djon Bak og Bo Nielsen, som begge er kongresdelegerede, støttede forslaget det synes jeg er glædeligt.

Om kongresenigheden også glæder Flemming Hesselager fra Vejle, ved jeg selvfølgelig ikke, for med de vedtagne krav lægges der fortsat op til, at det er lærerne selv, der skal disponere deres tid til undervisningsopgaven inden for en aftalt timeramme.

Powered by Labrador CMS