Debat

Angreb på foreningslivet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen har endnu en gang indledt et ideologisk angreb mod de faglige organisationer. Denne gang med et forslag om at fjerne portostøtten til fagblade, fordi man mener, disse blade indeholder for meget overflødigt fyld, og fordi man ønsker fri konkurrence.

Argumenterne er noget vrøvl. Portostøtten udgør et eksistensgrundlag for de fleste fagblade. Den er med til at sikre udbredelsen af den demokratiske debat, og uden den må rigtig mange fagblade lukke. Det truer med at undergrave de bærende folkelige netværk i vort demokrati.

Det er en bombe mod det folkelige foreningsliv. Det er ikke statens opgave at afgøre, om blades indhold er overflødigt eller ej, og argumentet om fri konkurrence holder heller ikke. Uden portostøtte bliver konkurrencen helt skæv, hvor en række fagblade må dreje nøglen om. Og for at gøre det hele værre vil regeringen oprette en særlig lille pulje på 31 millioner kroner, hvor smagsdommere i bedste Lomborg-stil skal sidde og afgøre, hvilke blade der kan finde nåde for regeringens skarpe blik.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forklaringen må være regeringens ideologiske felttog mod anderledes tænkende.

I sidste ende vil det være de svageste borgere, dette går ud over. Rundt omkring i hjemmene sidder der mange, som er dybt afhængige af blade, der bliver hårdt ramt af dette forslag.

Eksempelvis findes der handicappede, som ikke selv kan komme uden for en dør, og som derfor får en stor del af deres information om forskellige tilbud gennem den type blade, der risikerer lukning. Derfor er det en demokratisk katastrofe, hvis forslaget vedtages.

Fjernelsen af portostøtten vil være katastrofal, og det vil være til skade for demokratiet, hvorfor vi i Socialdemokraterne vil kæmpe til det sidste for at bevare denne støtte.

Powered by Labrador CMS