Vi behandles mere som voksne

Eleverne fremhæver elevdemokratiet og de flotte omgivelser på HGO

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

HGO er en meget anderledes skole, hvor eleverne behandles mere som voksne, og hvor omgivelserne er flottere med kantine og eget skab til alle. Og selvfølgelig betyder det da noget, siger tre elever samstemmende.

'Vi bruger skolen på en helt anden måde, og det minder mere om det virkelige liv. Her tager man en beslutning og finder så bagefter ud af, om den var rigtig. Tidligere har jeg kun haft lidt projektarbejde, men jeg synes, det er en fin måde at arbejde på. På min gamle skole var der ingen indvandrere, men jeg har fået et meget positivt indtryk af dem, jeg har mødt her', siger Emil Mørup Langberg fra 8. klasse.

Han har tidligere gået på Den Classenske Legatskole i København, men fortæller, at han ikke havde lyst til at blive på skolen. Derfor ringede hans mor rundt til nogle skoler, og de besluttede at prøve HGO.

'Min tidligere lærer mente, at det var et forkert valg, vi havde truffet. Det tænkte jeg da over, men jeg er ikke i tvivl mere', siger Emil efter en måned på HGO.

Silan Atici fra 8. klasse fortæller, at hun har hørt mange rygter om, at HGO skulle være en dårlig skole, hvor man ikke lærer noget.

'Men jeg synes, man lærer meget her. Jeg har arbejdet med projekter før, men her arbejder vi meget i grupper, hvor vi skal lære hinanden at kende. Vi har også selv indflydelse på, hvordan pengene skal bruges. Hvis vi ødelægger noget, betyder det, at klassen skal betale, og det går så ud over noget andet, vi ellers kunne have brugt pengene til. Det fungerer godt', mener Silan Atici, der kommer fra en af HGO's basisskoler, Rådmandsgades Skole på Nørrebro.

Anja Bolbroe kommer også fra Rådmandsgades Skole. Hun begyndte sidste år på HGO og går nu i 9. klasse.

'Jeg havde lyst til at prøve HGO og tænkte, at hvis det ikke var godt, kunne jeg jo flytte igen. Men jeg er glad for det. Måden at gå i skole på er meget anderledes. Alle er nye og skal lære hinanden at kende. Vi arbejder med projekter og har en hel dag med et fag', siger Anja Bolbroe.

Hun mener, at man skal ville noget selv, når man går på HGO.

'Eleverne har meget indflydelse. Vi skal være mere voksne, være med og gøre noget selv. Her skal vi selv tage mere ansvar for dét, vi gør, end vi skulle på min tidligere skole'.

Hun fremhæver også lærerne og fortæller, at man har en klasselærer, man kan gå til, hvis man har problemer.

'I begyndelsen var jeg i tvivl om, hvorvidt vi nu lærte noget, men det gør vi', siger hun bestemt.

hela

Powered by Labrador CMS