Programmer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

kan være så meget. På denne side menes som regel edb-programmer.

Edb-programmer er en række instruktioner til en processor. Processoren er en elektronisk enhed, der kan udføre logiske matematiske operationer og addere. Men addition er også grundlaget for subtraktion, multiplikation og division. Til gengæld kan den udføre sine simple beregninger meget, meget hurtigt.

Det er sådanne simple 'regneprogrammer', der styrer alt, hvad computere bruges til.

Tekstbehandling med alt, hvad det indebærer, er altså bare regning dér langt 'nedenunder' i processoren. Billeder, man gør større, mindre eller beskærer, er bare regning.

Styring af Metroen er regning, ligesom din webbrowser og det, den gør for dig, bare er regning.

Heraf slutter jeg flere ting. En af dem er, at matematik langtfra er et unødvendigt skolefag. En anden er, at man måske skal se 'matematikpensum' efter i lyset af al denne processorregning - i hvert fald i det digitale Danmark. En forudsætning for, at vi vedblivende kan fungere, er jo, at der er tilstrækkelig mange, som faktisk har indsigt i og viden om, hvordan det foregår.

Powered by Labrador CMS