Ny formand

Formandens ABC

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

ABC er initialerne på DLF's nye formand. Anders Bondo Christensen fra Ullerup nær Sønderborg. Her bor han med sin kone og fire børn. For 43 år siden blev han født i Ans i det midtjyske, uddannet som lærer fra Skårup Seminarium med matematik og samfundsfag på linje. Som 27-årig blev han formand for lærerkredsen i Sønderborg, og for seks år siden deltog han i sit første hovedstyrelsesmøde. Den 4. oktober 2002 klokken 11.20 blev formandstitlen tilføjet curriculum vitæet. Folkeskolen har spurgt nogle Bondo-kendere om, hvad der kendetegner foreningens nye formand.

Jan Trojaborg, hovedstyrelsen:

Computer, tastatur, internet, mail, hjemmeside - fordi Anders Bondo Christensen var blandt de første, jeg kender, der for alvor tog det medie i brug og stadig bruger det flittigt og har brugt det politisk til kampagner. Hans Overenskomst 02-hjemmeside gjorde en forskel ved overenskomstafstemningen. Og han er dygtig til at lægge strategi og udtænke taktiske træk - at det så ikke altid bliver helt så fair eller nuanceret, kan gøre det svært for ham selv bagefter, når han skal forklare, at en overenskomst ikke kun handler om reallønssikring eller ej ...

Jørgen Lind, tillidsrepræsentant på Nydamskolen og nabo:

'Tempo'-trøjen, løbeklubben - fordi Anders er en inspirator og ildsjæl, og det er ikke kun på det faglige plan. I fritiden sætter han sit præg på både serie 6-fodbolden og løbeklubben 'Tempo'.

Især løbeklubben har en stor plads i hans hjerte. Her kan han møde op, løbe en tur, ofte sammen med hele familien, og hygge sig bagefter.

Alt sammen dog med en vis seriøsitet. Anders er primus motor for klubben, og han har med sønnerne Jens og Niels flere maratonløb i både ud- og indland bag sig.

Per Sand Pedersen, hovedstyrelsen og Sønderjyllands Amtskreds:

En sort taske med et rod af papirer - fordi han altid bare samler sine papirer i en bunke, som han lemper ned i tasken. Men jeg har sjældent oplevet, at han ikke præcist har kunnet hive det rigtige papir op af tasken igen. Rod er der i øvrigt også hjemme i haven - den økologiske køkkenhave er passet og plejet efter alle kunstens regler, men resten bærer præg af børnevenligt kaos ...

Lotte Lange, hovedstyrelsen:

Mobiltelefonen, selvfølgelig. Den ligger altid på bordet foran ham, og den ringer uafbrudt - det er faktisk et problem nogle gange. Det siger noget om hans kontaktflade - han er konstant i kontakt med gud og hvermand, og der bliver handlet rigtig hurtigt.

Marie, Anders' datter på ni år:

Matematikbog, 'Sigma 3' - fordi han jo er matematiklærer. Han hjælper hele tiden. Vi sidder ved spisebordet og laver tingene og øver tabeller.

Claus Mikkelsen, elev i 10. klasse 1989/90 med Anders som fysik- og matematiklærer:

Gammelt, rødt folkevognsrugbrød - fordi han drønede rundt i sit folkevognsrugbrød. Det var gammelt og rødt, og det havde gardiner i vinduerne. Vi tog meget gas på ham med det.

I det hele taget lavede vi meget sjov med Anders. Han er en humoristisk fyr. Han var ikke bare læreren, men også en, man kunne snakke med om andre ting. Han var ven med eleverne - nok fordi han var på samme stadie som os.

Gitte Hansen, Anders' kone:

Køkkenhaven, økologiske porrer og aflange, røde chili - fordi han slapper så godt af ude i den have. Den er en af hans livsnerver. Her kan han gå ude og høre fuglene pippe, mens han ordner haven.

Anna, Anders' datter på 12 år:

Nisse Pok fra Ole Lund Kirkegaards 'Mig og bedstefar og så Nisse Pok' - fordi vi læser den højt hvert år til jul. Hvis far er der, er det ham, der læser. Det er lige før, vi kan den udenad. Vi synger også julesange. Nisse Pok er en lidt fræk nisse, men ikke hvis man er sød ved ham.

Lisbet Skyum, næstformand i Sønderborg og Omegns Lærerkreds:

Løbesko - fordi Anders tænker hurtigt, handler hurtigt og løber hurtigt. Han slapper på finurlig vis af, når han løber. I foreningsmæssig sammenhæng har han en utrolig tålmodighed, og han arbejder med at forandre i et tempo, hvor forankringen samtidig sikres.

Folmer Laursen, kammerat siden gymnasiet i 1974:

Hans forfærdelige tøj. Kedelige sweat-shirts, T-shirts og skovmandsskjorter - fordi Anders er meget lidt forfængelig med sig selv. Det er mere de menneskelige relationer og loyalitet, der betyder noget.

Han er meget lidt interesseret i sin fremtoning. Det skal han måske til at tænke over, når han i fremtiden skal begå sig på de bonede gulve.

Vidste du ...

- at Anders stillede op til folketingsvalget i december 1981. Han stillede op som løsgænger og fik 79 stemmer, hovedsageligt fra seminariekammeraterne.

- at Anders altid havde gang i strikkepindene, de første år han deltog i DLF-kongresser - at der er folk, der kalder Alssund-området i Sønderjylland for 'Bondo-land'.

Powered by Labrador CMS