Debat

Støtte til Trojaborg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til Anders Christensen (Folkeskolen nummer 41). Med hovedstyrelsens beslutning om at indstille Stig Andersen som eneste kandidat til næstformandsposten fik jeg et problem. Dels mener jeg, det er vigtigt, at folk bliver valgt og ikke 'udpeget', dels kan jeg ikke støtte Stig i valget til næstformand. Da der ikke hurtigt viste sig andre kandidater, drøftede jeg situationen med Storstrøms Amtskreds. Her tilbød jeg mig som kandidat og fik en god opbakning. Samtidig drøftedes muligheden for, at Jan Trojaborg stillede op. Jeg tilkendegav, at hvis det var tilfældet, syntes jeg, at vi skulle samle os om hans kandidatur, og jeg ville så trække mig, hvilket hermed er sket - mere er der ikke at sige til det.

Jeg nærer stor respekt for Stig Andersens faglige kunnen, og selv om jeg har været uenig med ham i en lang række forhold - faktisk overvejende - har det aldrig influeret på den nævnte respekt. Det er for mig at se bare ikke nok at have en stor faglig kunnen på en næstformandspost eller formandspost. Man skal også besidde politisk tæft og stringens, og man skal kunne holde fast også i pressede situationer og siden tage den politiske konsekvens af sine handlinger. Jeg mener ikke, at Stig kan imødekomme mine krav på disse områder, og jeg kan altså af den grund ikke støtte ham i valget til næstformand. Samtidig mener jeg, at Jan Trojaborg tidligere har kunnet leve op til disse krav, og jeg forventer derfor også, at han vil det fremover. Derfor får han min fulde støtte ved det kommende næstformandsvalg.

Richard Vincent Samuelsson

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Sakskøbing

formand, kreds 65

Powered by Labrador CMS