Debat

Enighed gør stærk

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 41 forsøger Lotte Lange at imødegå en række af mine synspunkter vedrørende fagforeningsånd.

At hun for at underbygge sin argumentation er nødt til at fejlcitere mig, er ikke overraskende.

At hun finder mig katastrofalt naiv, er sikkert rigtigt - hvorfor skulle jeg ellers endnu en gang forsøge at forklare også Lotte, hvad en stærk fagforening er.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når hun har den opfattelse, at vi ikke nødvendigvis skal søge at styrke foreningen ved fælles enighed - ja da er jeg direkte uenig.

Hun hævder, at kommunerne ikke har taget ånden i arbejdstidsaftalen til sig.

Det ved hverken Lotte Lange eller kommunerne på nuværende tidspunkt, om de får held til, men begge parter agerer som om.

Mange kommuner laver i øjeblikket hovedløse nedskæringer, som vi naturligvis skal reagere på, men da hverken Lotte eller undertegnede har forhandlet arbejdstid for det kommende skoleår, vil mange kommuner senere sande, hvor katastrofalt lidt de har forstået af den nye aftale.

De kan gennemføre nedskæringerne, men vores arbejdstidsaftale vil ikke redde dem fra at skulle stå til ansvar for de medfølgende forringelser i elevernes hverdag.

Lotte siger, at hun og vennerne i forbindelse med Overenskomst 99 gjorde opmærksom på de muligheder for besparelser, som arbejdsgiverne fik med denne aftale.

Hun fortsætter med '. . . samt at aftalen i sig selv er for dårlig, ikke skal ties ihjel'.

Lotte synes altså, at vi skal udbasunere de svagheder, hun ser i aftalen, for alverden som 'analytisk og kildekritisk' oplæg til forhandlinger i kommunerne.

Hun stiller dermed som lokal forhandlingsleder med det udgangspunkt, at hun ikke kan vinde.

Jeg bruger min energi på at fortælle kommunerne, hvor stærkt vi står med denne aftale i hånden.

Jeg er faktisk også reelt overbevist om, at vi har fat 'i den lange ende' i de kommende forhandlinger.

Vore kommuner ved, at vi efter en grundig debat med vore tillidsrepræsentanter har indgået 'en hellig ed', som går ud på, at vi ikke nødvendigvis finder grundlag for at indgå akkorder og helhedsaftaler det/de første år.

Kommunerne får, hvad de betaler for, og ikke én time mere.

Se det er mit forhandlingsudgangspunkt.

Anni Herfort har leveret sin del af arbejdet, nu leverer vi vores!

Vi er lokalt modsat Lotte og venner overbeviste om, at enighed - efter en grundig debat - gør stærk.

Torben Møller Petersen

kredsformand for

Sydfyns Lærerkreds

Powered by Labrador CMS