Debat

Ny løn på Kongres 98

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det, man tror er virkelighed, kan pludselig skifte karakter, det oplevede jeg for få dage siden, da jeg var med på en lytter på kongressen.

'Vi har forstået medlemmernes udmeldinger' lød det igen og igen, et stort rungende nej til ny løn var beskeden fra græsrødderne.

Adskillige morgenduelige undredes dagen efter såre over indslagene i Radioavisen, og den 2. oktober kunne man endvidere i Politiken læse: 'Lærerne klar til nyt lønsystem'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Endnu en gang har vi ikke formået klart at signalere et entydigt budskab til pressen og vore arbejdsgivere.

Hvad gik så galt? Jo, flertallet i hovedstyrelsen bakkede et forslag til en kongresvedtagelse fra en ivrig ja-siger op. Og kongressen, som ikke i første omgang klappede overvældende meget ad Bjarne Kroghs forslag, fulgte hovedstyrelsens flertal i anden omgang.

Det, der skulle have været et klart signal til arbejdsgiverne om nej til ny løn, blev til et 'lærerne er klar . . .'.

Den er svær at forklare ude på lærerværelserne, hvor man i disse dage ikke blot undres, men også er vrede. Meget vrede. Det vil vi sikkert høre mere til.

Kirsten Jørgensen

Nautrup

Powered by Labrador CMS