Kassen smækket i

På trods af stor succes har Danse- og Dramaskolen i Københavns Kommune ikke fået penge til at fortsætte

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved et budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, De Radikale og Centrum-Demokraterne i Københavns Borgerrepræsentation blev det den 23. september i år besluttet, som en del af en større beskæringsrunde, at fjerne den ene budgetterede million kroner til Danse- og Dramaskolen.

I august 1997 havde daværende skoleborgmester i Københavns Kommune, Jens Johansen, ellers de store ord fremme, da han i en pressemeddelelse introducerede Danse- og Dramaskolen, der skulle kombinere dans og drama i et undervisningsforløb (se artiklen ' hænder for sproget').

Den videre intention var at 'anvende de indhøstede erfaringer til at etablere en permanent ordning, der fra 1998 skal give alle københavnske skolebørn mulighed for at deltage i danse- og dramaundervisningen.'

- Det er umådeligt kedeligt, at man ikke har kunnet sætte det projekt i gang, som man har arbejdet med gennem så lang tid, siger Jan Trojaborg, formand for Københavns Lærerforening.

- Specielt fordi det har noget af det, man efterlyser hele tiden. Det sætter det musiske, kroppen og dramaet ind i den boglige hverdag. Besparelsen er meget beskeden, når man sætter det op mod, hvor meget man mister.

Også Københavns Kommunes nuværende uddannelses- og ungdomsborgmester, Per Bregengaard fra Enhedslisten, beklager Danse- og Dramaskolens skæbne.

- Det er blandt andet sådanne projekter - hvor folk med glød og ekspertise bliver hentet ind udefra - der øger kvaliteten i undervisningen, siger han.

Hans holdning deles ikke af Louise Frevert, selv professionel danser og konservativt medlem af Borgerrepræsentationen.

- Vi syntes, at Danse- og Dramaskolen var unødvendig. Det var jo Jens Johansens egen opfindelse, siger Frevert, der ikke mener, at et enkeltstående projekt giver erfaringer, der kan bruges til at udvikle folkeskolen som helhed, hvorfor det ikke bør støttes af forvaltningen.

Jens Johansen mener stadig, at det er en kommunal opgave at sikre udviklingen af de kreative områder, hvorfor han er ved at undersøge muligheden for at flytte Danse- og Dramaskolen over under kulturforvaltningens område.ln

Projektet 'Krop og Sprog' på Frederikssundsvejens Skole er støttet gennem Københavns Kommunes udviklingsafdeling og realiseres i tæt samarbejde med koreograferne Cher Geurtze og Sheila de Val fra Danse- og Dramaskolen.