Debat

Pengene flyder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lotte Lange mener, at det er »sort snak« (Folkeskolen nummer 39), da jeg svarede en lytter om timefordeling i radiofortsættelsen af »Profilen« i overensstemmelse med fakta: Nemlig at regeringen og forligspartierne de senere år har bevilget store summer til ekstra timer i dansk og historie. På landsplan bevilges i perioden 2006 til 2009 i alt 2,85 milliarder kroner til en række forskellige initiativer i folkeskolen, blandt andet flere timer i dansk og historie, efteruddannelse og en handlingsplan for læsning.

Der er uundgåelige forskelle mellem kommunerne, hvor nogle »vinder«, og andre »taber«. Plusserne er dog større end minusserne, men vi hører kun fra dem, der har afgivet noget. Ikke fra dem, der får.

Københavns overborgmester tilslutter sig klagekoret, men Københavns Kommune har bebudet, at den vil investere 733 millioner kroner i folkeskolen over de næste tre år.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I Odense er der ligeledes indgået bredt forlig. Her har man afsat mange ekstra midler til at skabe en bedre folkeskole. Undervisningstiden udvides, bærbare computere til lærerne og flere midler til lektieværksted og undervisningsmaterialer. Der afsættes midler til et bedre skolefritidsordningstilbud og til musikskolen.

Det er legitimt, at en faglig organisation kæmper for flere midler til sine medlemmer. Men kampen må kæmpes med fair gengivelse af fakta og ikke med løse påstande.

Forkortet af redaktionen

Powered by Labrador CMS