Debat

Haarders svære øvelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Bertel Haarder beklager udtalelse om lærere« kan man læse. Videre hedder det: »Bertel Haarder understreger, at han vil samarbejde med Lærerforeningen for at højne lærernes anseelse«. »Beklageligt, hvis jeg har givet udtryk for noget andet«.

Undervisningsminister Bertel Haarder siger, at han er oprigtigt optaget af at styrke lærergerningens anseelse, og at det selvfølgelig skal ske i et samarbejde med Danmarks Lærerforening, DLF«.

»- jeg beklager oprigtigt, hvis jeg er kommet til at sige noget, som kan forkludre den holdning«, siger ministeren til Ritzau. Ifølge Ugebrevet A4 gav Bertel Haarder udtryk for, »at lærerne med deres protester mod politiske ændringer af skolesystemet har jamret sig selv ned ad danskernes rangstige«. Og undervisningsministeren tilføjede: »Jeg tror, at hele lærerstanden har brug for at tænke lidt over den rangordning. Deres fagforeninger har i mange år skadet deres anseelse ved en udpræget lønmodtageragtig, næsten proletarisk måde at argumentere på. Lærerne skal profilere sig selv som eksperter og fagfolk og blive bedre til at tale om alt det gode, de kan, i stedet for at overdrive problemerne og derved sætte fokus på det, de ikke kan«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvordan skal man dog efter en sådan udtalelse tro, at ministeren beklager noget som helst? Mente han ikke, hvad han sagde? »Lærerne skal profilere sig selv som eksperter og fagfolk og blive bedre til at tale om alt det gode, de kan, i stedet for at overdrive problemerne og derved sætte fokus på det, de ikke kan«. Vel skal de ej. Lærerne har alt for travlt med at passe deres arbejde til, at det for dem kan handle om profilering. Og de overdriver ikke problemerne. Den, som har skoen på, ved, hvor den trykker. Bertel Haarder skal i tale og handling vise lærerne respekt. De har brug for en minister, der forstår at samarbejde, lytte og lære. Dét er Bertel Haarders svære øvelse.

Powered by Labrador CMS