Det bliver en Aldi-model

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På dagen for Folketingets åbning i sidste uge demonstrerede tusindvis af danskere mod nedskæringer i kommunerne. I Århus deltog lærer Brian Snedker Nielsen fra Virup Skole i Hjortshøj nord for Århus.

Hvorfor demonstrerer du?

»Det er først og fremmest for at vise sympati over for pædagogerne. Der er store nedskæringer på vej, som giver store forringelser, selvom regeringen siger, at kommunerne får flere penge end tidligere. Men når vores beskedne lønninger og priserne i det hele taget stiger, betyder det, at der reelt er færre penge til at løse stadig større arbejdsopgaver«.

Burde du ikke blive hjemme og glæde dig over, at skolerne ikke er så hårdt ramt denne gang?

»Nej, de spiller os jo ud imod hinanden. De snupper noget fra ét felt i den ene sparerunde og noget fra et andet i den næste. De seneste år har der været flere besparelser. Nu er der brug for, at vi hjælper hinanden«.

Anders Fogh Rasmussen sagde i sin åbningstale, at det dybest set handler om solidaritet og økonomisk ansvarlighed. I de kommuner, hvor der nu bliver skåret ned, skal man glæde sig over, at udligningsreformen giver penge til andre kommuner. Er du usolidarisk?

»Nej, jeg er ikke usolidarisk. Og Århus Kommune har store udgifter, som andre ikke har - for eksempel til integration. Det med solidariteten er en bortforklaring. Det er et reelt problem, at mange snart går på pension, men det skal bare ikke tørres af på de offentligt ansatte. Hvis man ikke vil betale for kvaliteten, får man en model som i Aldi, hvor det handler om at få mest muligt for så få penge som muligt. Så bliver det svært at finde folk, der vil arbejde i det offentlige«.

folkeskolen@dlf.org

Powered by Labrador CMS