Anmeldelse

Skovmåren - Danske dyr i fare

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien om truede dyr i Danmark har endnu en bog set dagens lys. Denne gang er det skovmåren, der portrætteres. Husmåren kender mange, men skovmåren er normalt meget sky og lader sig kun sjældent vise for os mennesker. Derfor er det så også rigtig spændende at kunne læse om det i stedet.

Bogen er særdeles logisk bygget op. Der startes med en præsentation af dyret, så man hurtigt får sporet sig ind på emnet. Derefter handler det om føde, yngel og til sidst om truslen fra mennesker, samt hvad der er gjort for at undgå den totale udryddelse. Bagest et afsnit med gode og uddybende ordforklaringer, ligesom det også er her, man finder henvisninger til supplerende litteratur og internetsider.

Sproget er lettilgængeligt og ledsages af mange gode billeder og illustrationer, så siderne ikke bliver for uoverkommelige at komme igennem. De fremhævede ord rundt om i teksten henviser til ordforklaringslisten bagest i bogen, hvilket blandt meget andet er med til at gøre bogen særdeles velegnet til træning i faglig læsning.

Bogen kan med fordel anvendes i undervisningssammenhænge fra omkring 2. klasse og skal, sammen med de øvrige bøger i serien, bestemt nok vække begejstring.

Powered by Labrador CMS