Anmeldelse

U-både fra alverdens lande

Guide til mere end 150 udstillede u-både

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"U-både fra alverdens lande" er skrevet af to tyske forfattere, som har været hele verden rundt for at researche og indsamle materiale til dette farveillustrerede opslagsværk. Alle ubåde er nøje beskrevet med tekniske data og historien bag togter og forlis. Den danske udgave af bogen, som er oversat og bearbejdet af Ove Hermansen, er udvidet med supplerende information om de danske ubåde.

Bogen viser, at der verden over findes mere end 150 historiske ubåde fra alle epoker udstillet i museer og havne eller som mindesmærker og er dermed med til at dokumentere ubådens udviklingshistorie. Der gives i kortfattet, men koncis form et overblik over denne store og fascinerende bestand af fartøjer. Alle data er indhentet med den største grundighed, men kan dog af nærliggende grunde ikke gøre krav på altid at være helt korrekte, idet en række nationer desværre ikke kan eller vil levere de nødvendige oplysninger. Men langt de fleste er repræsenteret, hvilket gør bogen til en perle for de ubådsinteresserede.

Afsnittet om danske museumsubåde er væsentligt udvidet i forhold til originaludgavens. Dette gælder ligeledes en lang række andre steder i bogen, hvor der foreligger relevante oplysninger, som ikke var med i originaludgaven. Ligeledes er originaludgaven blevet korrigeret på enkelte punkter, hvilket bestemt er en god ting.

Bogen virker meget overskuelig i sin opsætning og form, hvor hver ubåd har fået sin egen side med billeder og tekniske data. Desuden er der en kort omtale af den enkelte ubåd og dens bedrifter.

Jeg finder bogen meget interessant og vil bestemt anbefale den til det pædagogiske servicecenter. Den kan anvendes fra 7. klasse.

Powered by Labrador CMS